SNABBA LEVERANSER

FRI FRAKT ÖVER 590 KR

Palmmårdar i kaffeindustrin

Palmmårdar ska leva fritt i naturen

Kissed By Eco har valt ut ett nytt projekt som vi vill stödja under 2016. För varje webborder skänker vi 10 kr till Word Animal Protections projekt för Palmmårdar i kaffeindustrin.

Palmmårdar är små, nattlevande däggdjur som lever i Asien och Afrika.Kopi luwak, är det exklusiva kaffet som produceras genom att kaffebönor som ätits av palmmårdar och passerat genom deras matsmältningssystem sedan bajsas ut. Kopi Luwak är en eftertraktad lyxprodukt och den ökande efterfrågan har ändrat produktionen. Kaffet säljs på många håll som vildfångat. Men sanningen är en helt annan och vittnar om hur djur fångas in och hålls instängda i små burar under fruktansvärda förhållanden.

Tidigare blev bönorna uppsamlade ute i skogen efter vilda palmmårdar. Nu fångas de in och hålls i små, kala burar där inte har någon möjlighet att bete sig naturligt, de hålls ofta i små burar tillsammans med andra vilket är otroligt stressande för en palmmård som är ensamlevande djur i det vilda. Vilda palmmårdar har en varierad diet, men de instängda palmmårdarna får endast kaffebönor att äta. 

Läs mer om World Animal Protections framgångsrika projekt för palmmårdarna här.

Palmmård i bur (bild lånad från World Animal Protection)