Köp- och leveransvillkor

Köp- och Leveransvillkor

BESTÄLLA

Samtidigt som du slutfört din order i vår Checkout accepterar du villkoren om köp mellan dig och kissedbyeco.se. Du får en orderbekräftelse skickad till den e-post adress du angivit vid slutförande av order. Skulle du upptäcka något fel, kontakta oss på e-post eller telefon.

Kissedbyeco.se förbehåller sig rätten att ändra eventuella felaktigheter i pris och leveranstid, samt annan information, i efterhand. Skulle detta ske kontaktar vi dig på angiven e-postadress med information och vidare tillvägagångssätt. Du ges då möjligheten att ändra eller annullera din order.

Kissedbyeco.se:

  • Ingår ej i avtal med personer som inte är myndiga, dvs. 18 år.
  • Förbehåller sig rätten att neka en order
  • Polisanmäler alla upptäckter av bedrägeriförsök och falska beställningar
 

DINA RÄTTIGHETER SOM KONSUMENT

Vi rekommenderar våra kunder att vända sig direkt till oss på Kissed by Eco i första hand för hjälp med eventuell reklamation, ångerrätt eller annat ärende gällande en beställning. För detaljerad information om dina rättigheter som konsument hänvisar vi till www.konsumentverket.se. För att som konsument få hjälp med att lösa en tvist utanför domstol kan man kontakta Allmänna reklamationsnämnden (ARN) www.arn.se (Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm) eller vända sig till EU-kommissionens hemsida som specialiserar sig på tvistlösning inom e-handeln: http://ec.europa.eu/odr

BETALSÄTT

Hos Kissed by Eco handlar du tryggt med Hygglig Checkout, Swish och banköverföring.

Du väljer vilket alternativ du önskar i kassan:

  • Kortbetalning: VISA, MASTERCARD
  • Betala efter leverans: Faktura, Delbetalning
  • Direktbetalning: Kort, Swish
 
KORT

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU.

Hygglig Checkout erbjuder betalning via faktura, direktbetalning och kortbetalning. Om du har frågor om Hygglig finns det mer information att läsa här, du kan även höra av dig till deras kundtjänst här.

För övriga betalningar som uteblir eller som är försenade debiteras en ränta på 24 % från förfallodatum.

Läs mer om användarvillkoren för Hygglig Checkout

FAKTURA

Att välja faktura som betalsätt är ett enkelt och smidigt.

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Hygglig/Marginalen Bank AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av kissedbyeco.se överlåtna till Marginalen Bank AB.

Har du köpt varor skickas fakturan ut via e-post i samband med att varorna skickas. Du har sen 15 dagar på dig att betala fakturan.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och kunden står för dessa kostnader. 

Läs mer om kreditprövning.

DELBETALNING

Genom vårt samarbete med Hygglig/Marginalen Bank AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp.

För delbetalningskonto är det lägsta beloppet att betala 1/24 av kreditutrymmet per månad. Till det tillkommer en kreditränta på 16,9% och en månatliga administrativ avgift om 25 kr.

Användarvillkor för Hygglig Delbetalning.

Personuppgiftshantering

Marginalen Bank Bankaktiebolag är personuppgiftsansvarig och hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Läs mer om hur du tillvaratar dina rättigheter och hur Banken behandlar dina personuppgifter på https://www.marginalen.se/privat/kundservice/personuppgifter/personuppgifter-banken/

När du handlar med Hygglig skyddas dina uppgifter av såväl utarbetade processer och organisatoriska funktioner, som av tekniska system. Misstänker du att någon obehörig kommit över dina personuppgifter, ber vi dig omgående kontakta kundtjänst.

Kreditprövning och personuppgiftshantering

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Hygglig behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

Läs mer om kreditprövning.

SWISH

Swish är en mobil betaltjänst där du enkelt, snabbt och säkert kan överföra pengar.

Betala ditt köp med Swish genom att logga in på din Swish-app och uppge betalningsuppgifterna. Kontrollera att de är korrekta. Köpet godkänner du med Mobilt BankID och du får omedelbart en betalningsbekräftelse. Pengarna dras direkt från ditt anslutna konto.

FRAKT

Fast pris är 59 kr. Fraktpriset är ett medelvärde av den faktiska fraktkostnaden. Försändelser med mycket låg vikt kan skickas med brevporto. Om beställningen överstiger 590 kr i varuvärde debiteras ingen avgift för frakt.

Alla leveranser sker med av oss vald speditör, vanligtvis Posten eller DHL. En orderbekräftelse får du via mail. Leveranstid är 2-5 arbetsdagar. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta.

Vi levererar endast inom Sverige.
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt för lagerhållning hos våra leverantörer, samt för de eventuella prisfel som kan uppstå.

Varubrev 1:a-klass

Till din postlåda eller dörr
Leveranstid: 1 vardag*.
Paketet delas ut i din postlåda.
Om paketet inte får plats i postlådan levereras det vid din dörr eller i en påse utanpå din postlåda, du godkänner detta genom att godkänna våra leveransvillkor. Du aviseras när leverans vid dörr eller i påse på lådan är utförd. 
* Till vissa områden tar leveransen 2 dagar.

MyPack Collect

Hämta hos ombud eller i paketbox
Leveranstid: 1 vardag* **.
Paketet levereras till ditt val av ombud eller paketbox.

Ombud: Gör du inget val skickas paketet till det ombud som ligger nära din adress. Du aviseras via PostNord App och via sms/email.

Paketbox: Du öppnar ditt fack med säker identifiering, via PostNord App och Mobilt BankID. Du aviseras via PostNord App och via sms/email.

*Lördagsleverans till 2 miljoner hushåll i Sverige. PostNord levererar må–fr i hela landet.

**Till vissa områden tar leveransen 2 dagar.

Med PostNord App kan du:

  • spåra dina paket
  • få digitala avier
  • hämta paket utan leg när BankID använts
  • hantera returer direkt i mobilen.

Dessutom kan du se hur stort paketet är, hålla koll på när det kommer fram, spåra dina returer samt söka efter ombud och öppettider.

Allt du behöver finns i din telefon. Appen finns för iPhone och Android. Ladda ner den på App Store eller Google Play.

OUTLÖSTA PAKET

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Du kommer att bli debiterad med minimiavgift 300:- vid outlösta paket. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 7 dagar innan den returneras till oss.

AVBESTÄLLNING

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats (när faktura och frakthandlingar skapats). Avbeställning av icke lagervara vilken köpts speciellt för kund är ej möjlig efter det att vi beställt samma vara från vår leverantör. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss. Önskar man avbeställa efter att ordern skickats debiteras en avgift på 199 kr

REKLAMATIONER

Skulle vi leverera fel antal varor är vi angelägna om att du meddelar oss så snart som möjligt så att vi får rätta till felet. Enklast sker detta genom att du kontaktar oss via mail på kontakt@kissedbyeco.se. Reklamationen skall göras inom skälig tid, vanligtvis två månader, efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. Lämna gärna en kort beskrivning av problemet samt ditt ordernummer så kontaktar vi dig snarast. Obs! Öppnade och/eller använda hygienprodukter och makeupprodukter återtas inte på grund av hälso- och hygienskäl.

Skulle dina varor vara skadade vid leverans är det ditt ansvar att kontakta oss och meddela det. Ange ordernummer samt vilken/vilka varor det är som är skadade.

ÖPPET KÖP

Öppet köp gäller från den dagen ni mottagit paketet och sedan 14 dagar framåt. Som kund har du rätt att öppna förpackningen och granska produkten för att fastslå om du är nöjd, du får dock inte bryta försegling eller testa produkten. Du kan under dessa dagar skicka tillbaka dina beställda produkter för att byta mot en annan vara eller få dina pengar tillbaka. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning.

Öppet köp gäller endast privatpersoner, ej företagskunder.

För att utnyttja öppet köp ber vi dig meddela vår kundtjänst kontakt@kissedbyeco.se så snart du vet att du vill ångra ditt köp. Skicka sedan in varorna till adressen nedan, glöm ej att märka försändelsen med ditt ordernummer. Tänk på att du står för risken om produkten skadas under returfrakten, var noga med att förpacka varan väl. I de fall varan hanterats mer än nödvändigt eller skadats under returfrakt och inte längre är i väsentligt oförändrat skick kan Kissed by Eco göra avdrag för värdeminskning på beloppet som skall återbetalas.

Kostnaden för att skicka tillbaka ditt ångrade köp betalar du som kund.

Du kan returnera dina produkter inom 14 dagar från att du mottagit paketet.
Produkterna ska ligga i obruten originalförpackning när de skickas tillbaka. Skulle de vara förstörda eller använda får du inte dina pengar tillbaka.
För företagskunder får retur ske inom 10 dagar från leveransdagen under förutsättning att produkten återlämnas i oskadat och obrukat skick i obruten originalförpackning.

Observera att varor med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten är undantagna öppet köp och kan ej returneras.  På grund av sanitära skäl återtas inte öppnade smink-, hudvårds- och hygienprodukter.

ÅNGERRÄTT

Du har som konsument 14 dagars ångerrätt från det att du tog emot varan, enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (DAL). Som kund har du rätt att öppna förpackningen och granska produkten för att fastslå om du är nöjd, du får dock inte bryta försegling eller testa produktenKissed by Eco förbehåller sig rätten att göra värdeminskningsavdrag på belopp som skall återbetalas om produkten hanterats på ett icke varsamt sätt. Om man önskar kan man vid utnyttjande av ångerrätten använda sig av Konsumentverkets ångerblankett. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Ångerrätten gäller inte om varan är använd, väsentligen förändrad eller på annat sätt modifierad. Observera att varor med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten är undantagna ångerrätten och kan ej returneras. På grund av sanitära skäl återtas inte öppnade smink-, hudvårds- och hygienprodukter.

Från ångerrätten undantas vissa produkter. På grund av hälso- och hygienskäl omfattas inte produkter som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas om förseglingen eller originalförpackning har brutits av konsumenten, t.ex. om kunden har brutit emballage eller annan plombering av produkten. (Enligt lag 2005:59, 11:5).

Om produkten omfattas av ångerrätten och du hanterat produkten i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion har Kissed by Eco rätt att göra ett värdeminskningsavdrag som motsvarar produktens nuvarande värde jämfört med produktens ursprungliga värde.

TVIST

Vid eventuella tvister som vi inte lyckas lösa följer vi alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag. Vänd dig  i så fall till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även använda EU-kommissionens online-plattform på deras webbplats: http://ec.europa.eu/odr.  Vid en nationell tvist så hänvisar vi dock till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

RETURER

Vi strävar alltid efter att erbjuda en så snabb och korrekt leverans som möjligt. Skulle det ändå uppstå ett fel med din leverans så är det viktigt att du kontaktar oss direkt via vårt kontaktformulär eller mejlar oss på shop@kissedbyeco.se

För att din retur ska bli godkänd krävs det att varan ligger i obruten originalförpackning. Du får ej ha använt, förstört eller skadat produkten.

Vid retur står du för returkostnaden för varan, därför är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. Du kommer att debiteras för de eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej godkända returer.

Varan ska alltid returneras i oskadad originalförpackning.

Spara alltid din följesedel tills returen är avklarad.

Vid köp av hygienartiklar, hudvård och hårvård får förseglingen inte vara bruten, sådana varor med bruten försegling kan inte returneras. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav. Efter mottagen och godkänd retur kommer återbetalning att ske inom trettio (30) dagar från det att Kissed By Eco tog emot returen. Återbetalning sker endast genom insättning till bankkonto, ej kontant.

På grund av hygieniska skäl gäller ej ångerrätten för icke plomberade makeup- eller hudvårdsprodukter (Enligt lag 2005:59, 11:5). Byte kan inte ske hos Kissed by Ecos e-handel utan du får då istället utöva din ångerrätt. 

För att möjliggöra en eventuell retur behöver du kunna påvisa köp och Kissed By Eco rekommenderar att du sparar orderbekräftelse och betalningsreferens som kvitto på ditt köp.

Efter godkänt returärende så skickas varorna in till följande adress tillsammans med ordernummer:

Kissed By Eco
Ringvägen 5
364 97  Fröseke

Vi tar inte ansvar för varor som försvinner under returfrakten.

GARANTI

Kissedbyeco.se är auktoriserad återförsäljare av samtliga varumärken. Den garanti du har på produkten är den som tillverkaren har lämnat, Kissedbyeco.se lämnar inga ytterligare garantier.

Viktigt att veta är att även om det står innehållsförteckning på varje produkt så är den inte alltid komplett, det beror på att tillverkaren själv valt att endast visa huvudingredienserna.

PRISER

Alla priser i vår webbutik är inklusive mervärdesskatt (moms) 25%. Vi reserverar oss för fel angivet pris på sidan och förbehåller oss rätten att ej leverera en vara om detta skulle ske.

Vi tar inte ut några expeditionsavgifter, vid delbetalning med faktura tillkommer en avgift som för närvarande är 29 kr. Det pris du ser i kassan vid betalning är ditt totalpris för varan. Fraktkostnad och eventuell fakturaavgift finns specificerade som egna poster.

COPYRIGHT

Copyright © 2023 kissedbyeco.se

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.53