SNABBA LEVERANSER

FRI FRAKT ÖVER 590 KR

Integritetspolicy

Kissed by Eco Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://kissedbyeco.se

Kissed by Eco (Imbacom HB) org. nr 969769-8463, Ringvägen 5, 364 97 Fröseke är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Momsregisteringsnummer: SE969769846301

Var lagrar vi dina uppgifter?

Dina personuppgifter behandlas inom EU/EES och i våra egna It-system.

Hur använder vi dina uppgifter?

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Vi sparar ditt namn, adress, e-post och telefonnummer för att vi ska kunna leverera din beställning samt för att kunna hantera returer i vår webbshop.
  • Vi sparar ditt namn, adress, e-post och telefonnummer vid kontakter angående eventuella problem med din leverans.
  • Vi sparar de uppgifter du delar med dig av vid korrespondens gällande frågor och övrig information.
  • Vi sparar ditt namn och din e-post vid utskick i form av nyhetsbrev, instruktioner om hur du kan avanmäla dig ifrån vidare nyhetsbrev finns alltid i sidfoten på nyhetsbrevet.
  • Vi sparar ditt namn, adress och e-post för tävlingar och event och för att kunna meddela vinnare i tävlingar.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Onlineköp, tjänster & kundtjänst

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!
  • Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och så länge vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Genom att lämna omdömen kring produkter på kissedbyeco.se ger du också Kissed By Eco rätten att publicera dem på kissedbyeco.se samt i andra kanaler och medier. Kissed By Eco förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.

När detta är gjort betyder det att du har godkänt att vi lagrar och använder dina uppgifter. Vi kommer aldrig att dela dem med tredje part, med undantag från rättsliga ärenden.

Kontaktformulär

Vi sparar ditt namn, adress, e-post och telefonnummer vid kontakter angående reklamations- och garantiärenden, kommunikation och besvarande av eventuella frågor till kundservice, utredning av eventuella klagomål och supportärenden. Vi sparar de uppgifter du delar med dig av vid korrespondens gällande frågor och övrig information. Lagringsperiod: Två år efter att du senast varit aktiv hos Kissed by Eco, till exempel genom att handla hos oss, loggat in på ditt konto hos oss eller kontakta vår kundtjänst

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order och inget annat.

Cookie-filer

Vad är cookies ?

Kissedbyeco.se använder sig av cookies.
En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar i din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Dessa kan i sin tur kombinera informationen med annan information som du har tillhandahållit eller som de har samlat in när du har använt deras tjänster.

Hur använder vi cookies ?

Som de flesta onlinetjänster använder vår webbplats cookies från första-part och tredje-part för flera ändamål. Första-parts cookies är mestadels nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på rätt sätt och de samlar inte in någon av dina personligt identifierbara uppgifter.

Tredjepartscookies som används på vår webbplats är främst för att förstå hur webbplatsen presterar, hur du interagerar med vår webbplats, håller våra tjänster säkra, tillhandahåller annonser som är relevanta för dig och allt som allt ger dig en bättre och förbättrad användare upplev och hjälp att påskynda dina framtida interaktioner med vår webbplats.

Vilka typer av cookies använder vi ?

Nödvändiga: Vissa cookiesär nödvändiga för att du ska kunna uppleva vår webbplats alla funktioner. De tillåter oss att underhålla användarsessioner och förhindra säkerhetshot. De samlar inte in eller lagrar någon personlig information. Med dessa cookies kan du till exempel logga in på ditt konto och lägga till produkter i din korg och checka ut säkert.

Statistik: Dessa cookies lagrar information så som antalet besökare på webbplatsen, antalet unika besökare, vilka sidor på webbplatsen som har besökts, källan till besöket etc. Dessa data hjälper oss att förstå och analysera hur bra webbplatsen presterar och där det behöver förbättras.

Marknadsföring: Vår webbplats visar annonser. Dessa cookies används för att anpassa de annonser som vi visar dig så att de är meningsfulla för dig. Dessa cookies hjälper oss också att hålla reda på hur effektiva dessa annonskampanjer är.
Informationen som lagras i dessa cookies kan också användas av tredjepartsannonsleverantörer för att visa annonser på andra webbplatser i webbläsaren.

Funktioner: Detta är cookies som hjälper vissa icke-väsentliga funktioner på vår webbplats. Dessa funktioner inkluderar att bädda in innehåll som videor eller dela innehåll på webbplatsen på sociala medieplattformar.

Inställningar: Dessa cookies hjälper oss att lagra dina inställningar och surfinställningar som språkinställningar så att du får en bättre och effektivare upplevelse vid framtida besök på webbplatsen.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vi använder Google Analytics och AdWords som ett verktyg för att få en bild av hur besökare använder vår webbplats. Informationen använder vi för att se hur besökaren använder vår webbplats. Vi tar fram besöksstatistik så som rapporter av besöken på webbplatsen för att förbättra innehåll, navigation och struktur. Informationen sparas inte hos Kissed by Eco. Analysverktyget använder cookies och informationen som genereras av dessa genom din användning av webbplatsen vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Innan uppgifterna i Google Analytics skickas iväg till Google anonymiseras besökarnas IP-adress. Google kan överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar informationen för Googles räkning.

Vilka vi delar dina data med

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Beställningsinformation som t.ex. vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.
    Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.
  • Om du begär återställning av lösenordet kommer din IP-adress att ingå i e-postmeddelandet om återställning.

Vad vi delar med andra

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska tillhandahålla våra tjänster till dig.

  1. Transporter (DHL och Postnord)
  2. Betallösningar (Nets & Swish)
  3. IT-tjänster (Inleed & Oderland).
  4. Nyhetsbrev (Get a Newlsetter). När du handlar registrerar vi din e-post och kundvagnens innehåll i upp till 30 dagar på vår server. Den här registreringen sparas för att fylla i innehållet i din kundvagn igen om du byter enhet eller behöver komma tillbaka en annan dag. 
  5. Vi använder tredjeparts-cookies från Trustpilot.
  6. Vid analyser av köpmönster för att ge relevanta erbjudanden och information
  7. YITH Gift Cards for WooCommerce premium
    När du besöker vår webbplats, och under utcheckningsprocessen i vår butik samlar vi in information om dig. Vi spårar: Avsändarens namn, mottagarens namn och e-postadress: vi använder detta för att skapa presentkortsprodukter. Medlemmar i vårt team har tillgång till den information du förser oss med. Både administratörer och butikschefer kan till exempel komma åt: Avsändarens namn, mottagarens namn, mottagarens e-postadress, leveransdatum, meddelande, belopp och saldo på presentkortet du har köpt
  8. YITH WooCommerce Wishlist
    När du besöker vår webbplats spårar vi produkter som lagts till i favoritlistan, vi använder funktionen för att visa dig och andra användare dina favoritprodukter och för att skapa riktade e-postkampanjer. Favoritlistor som du skapat: vi håller reda på de favoritlistor du skapat och gör dem synliga för personer i vårt team. Vi använder även cookies för att hålla reda på innehållet i önskelistan medan du surfar på vår webbplats. Både administratörer och butikschefer kan till exempel komma åt: Favoritlistans innehåll, så som tillagda produkter, datum för när produkten lades till, namn och övriga inställningar för din favoritlista.

När dina personuppgifter delas med någon av ovanstående aktörer sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen. Vissa av  företagen ovan är självständigt personuppgiftsansvariga. Att företaget är självständigt personuppgiftsansvarig innebär att det inte är vi som styr hur informationen som lämnas till företaget ska behandlas.

Självständiga personuppgiftsansvariga som vi delar dina personuppgifter med är:

  1. Statliga myndigheter (polisen, skatteverket eller andra myndigheter) om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott.
  2. Företag som ombesörjer allmänna varutransporter (logistikföretag och speditörer).
  3. Företag som erbjuder betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer).

När dina personuppgifter delas med ett företag som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller det företagets integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom Nets . När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Nets inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Se Nets användarvillkor för mer detaljer.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vi har sammanställt uppgifter om vad vi samlar in om dig och i vilket syfte samt hur länge uppgifterna lagras, läs mer i dokumentet: Vilka uppgifter samlar vi in om dig, och i vilket syfte?

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Rätt till tillgång:

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Du kan kontakta Kissed by Eco, som då skickar dig dina personuppgifter via e-post.

Rätt till dataportabilitet:

Varje gång som Kissed by Eco behandlar dina personuppgifter på ett automatiserat sätt efter ditt medgivande eller enligt ett avtal har du rätt att få en kopia på dina data i ett strukturerat, vanligt och maskinläsningsbart format överförd till dig eller en annan part. Det innefattar endast de personuppgifter du har delgett oss.

Rätt till rättelse:

Du kan begära att dina personuppgifter rättas ifall uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Om du har ett kundkonto hos Kissed by Eco kan du själv redigera dina personuppgifter på sidorna för ditt konto.

Rätt till radering:

Du har rätt att när som helst radera alla personuppgifter som behandlas av Kissed by Eco med undantag ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera vissa personuppgifter. Dessa skyldigheter kommer från bokförings- och skattelagstiftning, bank- och penningtvättslagstiftning, men också från konsumenträttslagstiftning. Det kan också hända att behandlingen är nödvändig för att vi ska kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.

Din rätt att neka till behandling av personuppgifter på grund av ett berättigat intresse:

Du har rätt att neka till behandling av dina personuppgifter som baseras på Kissed by Eco:s berättigade intresse. Kissed by Eco fortsätter inte att behandla personuppgifterna såvida vi inte kan visa på ett legitimt skäl till processen som går före dina intressen och rättigheter eller på grund av rättsliga anspråk.

Din rätt att neka till direktmarknadsföring:

Du har möjlighet att invända mot att personuppgifter behandlas för direktmarknadsföring, inklusive profilanalyser som görs i direktmarknadsföringssyfte. Med direktmarknadsföring avses alla typer av uppsökande marknadsföringsåtgärder (t.ex. via post, e-post och sms). Marknadsföringsåtgärder där du som kund aktivt valt att använda en av våra tjänster eller annars sökt upp oss för att få veta mer om våra tjänster räknas inte som direktmarknadsföring.

Du kan välja bort direktmarknadsföring på följande sätt:

  • Följ instruktionerna i varje nyhetsbrev.
  • Ändra inställningarna för ditt kundkonto hos Kissed by Eco.

Rätt till begränsning:

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas. Om du bestrider att personuppgifterna vi behandlar är korrekta kan du begära en begränsad behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida personuppgifterna är korrekta. Om vi inte längre behöver personuppgifterna för de fastställda ändamålen, men du däremot behöver dem för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, kan du begära begränsad behandling av uppgifterna hos oss. Det innebär att du kan begära att vi inte raderar dina uppgifter.

Om du har invänt mot en intresseavvägning av berättigat intresse som vi har gjort som laglig grund för ett ändamål kan du begära begränsad behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida våra berättigade intressen väger tyngre än dina intressen av att få uppgifterna raderade.

Om behandlingen har begränsats enligt någon av situationerna ovan får vi bara, utöver själva lagringen, behandla uppgifterna för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, för att skydda någon annans rättigheter eller ifall du har lämnat ditt samtycke.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Frågor kan skickas till kontakt@kissedbyeco.se

Hur vi skyddar din information

Vi använder IT-system för att skydda sekretessen, integriteten och tillgången till personuppgifter. Vi har vidtagit särskilda säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot olovlig eller obehörig behandling (såsom olovlig tillgång, förlust, förstörelse eller skada). Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem. Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer.

Vad innebär det att Datainspektionen är tillsynsmyndighet?

Datainspektionen är ansvarig för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen, och den som anser att ett företag hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan lämna in ett klagomål till Datainspektionen. Uppdateringar till vårt integritetsmeddelande:

Vi kan behöva uppdatera vårt integritetsmeddelande. Den senaste versionen av integritetsmeddelandet finns alltid tillgängligt på vår webbplats. Vi meddelar dig om eventuella väsentliga förändringar i integritetsmeddelandet, exempelvis syftet med användningen av dina personuppgifter, ombudets identitet eller dina rättigheter.

Läs mer här.