FRI FRAKT
Från 590kr

Försöksdjurens dag 24 april

Försöksdjurens Dag

IDAG ÄR DET FÖRSÖKSDJURENS DAG!

Varje år i Sverige påbörjas djurförsök på i genomsnitt 969 000 djur. Visste du t ex att man fortfarande utför djurförsök med tobaksrökning i Sverige? Ett av många försök som känns väldigt väldigt onödiga. Dessutom har det visat sig att alternativ till djurförsök ofta är mer tillförlitliga!

Visste du att även många ingredienser till makeup fortfarande testas på djur? Vi har idag en EU-lagstiftning mot djurtestad makeup, men det finns ett antal krav och kryphål som gör att djurtester fortfarande förekommer. En anledning är att kemikalier som används i andra typer av produkter i vissa fall måste djurtestas enligt lag. Det är alltså olika lagar som ställs mot varandra. Läs mer hos Djurens Rätt!

När du köper makeup från märken som är certifierade av Leaping Bunny, PETA eller Choose Cruelty Free, finns en garanti att både slutprodukt, ingredienser, och leverantörernas råvaror är fria från djurtester.

STÖD UTVECKLINGEN AV ALTERNATIV TILL DJURFÖRSÖK

Det finns flera sätt att jobba mot onödiga och plågsamma djurförsök! Här kan du delta i Djurens Rätts blixtaktion Öka anslagen för att utveckla alternativ till djurförsök.

Organisationen Forska utan djurförsök gör ett superviktigt jobb och behöver allt stöd de kan få. Här kan du läsa om hur de arbetar och hur du kan stödja dem:
forskautandjurforsok.se

Idag lanserar Djurrättsalliansen sitt nya projekt Djurförsöksgranskarna! Otroligt bra och välkommet initiativ. Stöd!