FRI FRAKT
Från 590kr

Crearome - Arganolja Ekologisk Kallpressad

100% ren, ekologisk och kallpressad arganolja. Fantastik som ansiktsolja och hårolja.

Tillgänglighet: I lager

109 kr

* Obligatoriska fält

Crearome

Produktbeskrivning

Detaljer

100 % ren ekologisk kallpressad arganolja som är bra för skadad, mogen och känslig hud. Arganoljan är rik på E-vitamin, karotin och växtsteroler.

Arganoljan gör huden mjuk och smidig, och är även omtalad som en fantastisk hårolja som används för att skydda, vårda och stärka håret!

Obs! Crearomes arganolja är en ren naturprodukt och kan ha en karakteristisk doft som kan variera från batch till batch.

Hur Arganoljan verkar:

Hud:Arganoljan är cellstimulerande, gör huden mjuk, smidig och elastisk genom att mjukgöra och revitalisera den. Slätar ut fina linjer och slätar ut djupare rynkor vid långtidsanvändning (6-12 mån). Oljan kan med fördel användas runt det känsliga området kring ögonen. Använd gärna arganoljan före och efter solning och berika gärna din vanliga ansiktskräm och/eller hudkräm med några droppar arganolja för extra fukt och vård!

Hår:Arganoljan ger en oslagbar glans till livlöst hår och slitna hårtoppar. Kan användas som hårinpackning eller bara masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före schamponering. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter.

Hållbarhet:2-2.5 år

Argana spinosa är ett unikt träd som endast växer i sydvästra Marocko. Trädet är 3-4 meter högt med torniga grenar. Det tar upp till ett år för trädets frukt att mogna. Denna frukt är då gul och hård, och består som mest av tre frön, vilka bär på oljan.Arganolja är en halvfet olja med ett stort innehåll av E-vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler. Traditionellt i Marocko används den som solskyddsmedel samt som hår- och ansiktsolja vid eksem och andra utslag.

Vid odlingen av Crearomes arganolja används inga besprutningsmedel eller konstgödsel. Arganfrukterna plockas för hand och torkas i solen. Skalen krossas, fruktköttet avlägsnas och kärnorna plockas ur. Om oljan ska användas till mat rostas fröna. (Olja från orostade frön går att använda till mat, men får inte den goda nötaromen). Fröna mals och oljan pressas ut utan uppvärmning.

Det behövs 100 kg frukter för att få fram 2 -3 liter olja, därför har den ett högt pris. Arganolja kallpressad eko har inga tillsatser av konserveringsmedel, aromer, antioxidanter eller blekningsmedel och har inte utsatts för raffinering, deodorisering, härdning, blekning eller annan processning. Internationella vetenskapligastudier har visat att arganolja tillhör en av de mest värdefulla och högkvalitativa oljorna i världen.

Crearome erbjuder naturliga råvaror av högsta kvalitet och är marknadsledande i Sverige på eteriska oljor och råvaror för egen tillverkning av hud- och hårvårdsprodukter.

Innehåll: Kallpressad Arganolja*Fettsyresammansättning: Mättade fettsyror 20 %, Enkelomättade fettsyror 42 %, Fleromättade fettsyror 38 %.* = ekologisk

Mer information

Mer information

Namn 2 Inte tillgängligt
Barcode Inte tillgängligt
Hudtyp Akne & blandhy, Allergisk hy, Anti Age, För alla, Känslig hy, Kliande hy, Normal hy, Torr hy
Brand Crearome
Date added Inte tillgängligt
Smak Nej

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Crearome - Arganolja Ekologisk Kallpressad

Vilket betyg ger du denna produkt? *

 
1 1 stjärna
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Betyg